На допомогу директору закладу освіти. Медичне обслуговування в закладах освіти

На допомогу директору закладу освіти. Медичне обслуговування в закладах освіти
Дата: 31.07.2024

➡ Вміти надавати домедичну допомогу має кожна людина. Для цього керівникам закладів освіти потрібно організувати, а працівники під час прийняття на роботу та протягом роботи проходити навчання з надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків і правил поведінки у разі аварії (ст. 18 Закону про охорону праці).

➡ Чинне законодавство України передбачає, що в закладах загальної середньої освіти медичне обслуговування учнів має здійснюватися медичним працівником, який зазвичай входить до штату закладу освіти. У випадку відсутності у штатному розписі посади медичного працівника керівництво ЗЗСО має укласти угоду із закладом охорони здоров’я про медичне обслуговування учнів. Така вимога визначається Санітарним регламентом, який набув чинності з 1 січня 2021 року.

➡ Медичне обслуговування учнів закладів освіти здійснюється відповідно до Основ законодавства України про охорону здоров’я, Законів України “Про повну загальну середню освіту”, “Про освіту”, “Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення”, “Про охорону дитинства” та “Про ліцензування видів господарської діяльності”

Відповідно до ПОРЯДОКУ здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 січня 2021 р. № 31.

Вподобайкі:

1
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: