Покроковий алгоритм дій для актуалізації даних в АІКОМ

Покроковий алгоритм дій для актуалізації даних в АІКОМ
Дата: 18.10.2024

Нові підходи до подання управлінської звітності та аналітики для шкіл!

Важлива новина від Міністерство освіти і науки України про зміни у поданні звітності для закладів загальної середньої освіти. Відтепер усі необхідні показники і управлінська звітність у сфері загальної середньої освіти будуть розраховуватись і формуватись автоматично через систему АІКОМ. Це значно спростить звітування та узагальнення даних, а також дозволить отримати якісну інформацію для ухвалення важливих рішень 🖥️.

З цією метою МОН уже підготувало новий наказ від 24 вересня 2024 № 1367, що набуде чинності після офіційної публікації. Також низка наказів про затвердження форм статистичної звітності (ЗНЗ-1, 83- РВК, 76-РВК, 77-РВК, звітів Д-серії, 1-ЗСО тощо) втратять чинність.

Важливо пам'ятати: термін подання звітності за формами ЗНЗ-1 та 83-РВК у 2024/2025 навчальному році – до 1 листопада 2024 року. Це останній раз подачі цих звітів у вигляді форм. При цьому не потрібно буде додатково подавати зведені форми на рівні територіальних громад та областей. 

Щоб працювати в системі АІКОМ, керівники закладів освіти мають забезпечити наявність кваліфікованого електронного підпису (КЕП) для всіх відповідальних працівників до 1 жовтня 2024 року.

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: