В УЦОЯО відмовилися від ідеї проведення ДПА в 4 класах у 2025 році

В УЦОЯО відмовилися від ідеї проведення ДПА в 4 класах у 2025 році
Дата: 22.08.2024

Незважаючи на проведення пілотування окремих складників державної підсумкової атестації навесні 2024 року, Український центр оцінювання якості освіти відмовився від масштабування проєкту в 2025 році на всіх учнів 4 класів.

Про це йдеться у повідомленні Українського центру оцінювання якості освіти.

Про причини такого рішення в УЦОЯО не повідомили, зазначивши лише про недоречність проведення ДПА в 2025 році.

«Наразі очевидним є те, що у 2025 році запроваджувати таке оцінювання для всіх четвертокласників не є доречним, натомість важливо продовжити роботу з удосконалення моделі оцінювання», – йдеться у повідомленні.

Фахівці Українського центру опрацьовують результати пілотування ДПА з математики, української мови й читання у 4 класах, яке відбулось у травні цього року для 2000 учнів з 39 шкіл з різних регіонів.

Водночас у 2025 році УЦОЯО планує проведення другого етапу пілотування ДПА учнів 4-х класів.

Дані, отримані за його підсумками, не позначаться на підсумкових оцінках учнів. Результати ДПА будуть використані для уточнення підходів до оцінювання, розроблення моделі тестування, яка має забезпечувати якомога повніше охоплення обов’язкових результатів навчання, визначених новим Державним стандартом початкової освіти і чинними освітніми програмами для початкової школи.

Джерело:

Вподобайкі:

0
8
0
0

Коментарі

Людмила Бажак

Я згодна з тим, що дітям не потрібна ДПА у кінці 4 класу. Багато дітей займаються Онлайн, немає сенсу проводити таку перевірку. Дуже тяжко дітям та вчителям проводити перевірку .

Додати коментар

Новини:

Поділитися: