Консультація щодо атестації: для освітян створили інформаційний порадник і чат-бот з роз’ясненнями

Консультація щодо атестації: для освітян створили інформаційний порадник і чат-бот з роз’ясненнями

Для вихователів, учителів і освітніх управлінців створили інформаційний порадник “Атестація педагогічних працівників”, а також чат-бот, де освітяни зможуть отримати роз’яснення про правила, вимоги, процедури й терміни, пов’язані з процесом проходження атестації педагогів.

Про це повідомив Український інститут розвитку освіти.

Ознайомитися з порадником всі охочі можуть нижче або за посиланням. А задати питання щодо проходження атестації та знайти відповіді на найпоширеніші запити можна в чат-боті, який доступний за лінком.

Крім того, раніше ми публікували докладні юридичні роз’яснення щодо нюансів проходження атестації відповідного до нового Положення. Переглянути їх можна за посиланнями:

частина 1;

частина 2.

У 2022 році Міністерство освіти і науки України ухвалило нове Положення про атестацію педагогічних працівників (№ 805), яке набуло чинності 1 вересня 2023 року.

Однак у освітян інформація, яка міститься в документі, викликала низку запитань. Зокрема, щодо можливості атестуватися за власним бажанням, дат і форми подання необхідних документів, а також необхідності особистої присутності педагога на засіданні атестаційної комісії (якщо в цьому виникне потреба).

Відповіді на всі ці та інші питання освітяни можуть знайти в чат-боті, який був створений ЦПРПП Дрогобицької міської ради Львівської області. Зокрема, для користування онлайн-помічником педагоги чи освітні управлінці можуть обрати 2 режими:

✔ “Я атестуюсь”;

✔ “Я атестую”.

Після цього чат-бот сам запропонує перелік найпоширеніших запитань, серед яких можна обрати ті, які цікавлять саме вас.

Крім того, Telegram-бот містить практичні кейси проходження атестації педагогів, а також зразки всіх необхідних документів.

У пораднику “Атестація педагогічних працівників” уся інформація структурована за окремими напрямами організації атестаційного процесу:

✔ загальна інформація про підготовку до атестації;

✔ про атестацію окремих категорій педагогічних працівників;

✔ про роботу атестаційних комісій;

✔ про документаційний супровід атестаційного процесу;

✔ про можливість оскарження рішень атестаційних комісій.

Видання також містить практичні кейси, де читачі знайдуть відповіді на актуальні питання про підготовку та проведення атестації.

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Тарас

Добрий день Я є вчитель вищої категорії звання старший вчитель Цього року атестуюся ,маю сертифікат освітнього експерта ,тобто беру участь у проведенні інституційних аудитів шкіл Питання ...чи маю право я атестуватися на вчитель методист

Іванна

Доброго ранку. Я музичний кепівник ЗДО. Сквжіть будь ласка , якщо у мене сертифікат на 30 годин за кведом 85.60 він підходить. Бо каже методист ,що має бути 85.59? Порадьте будь ласка.

Зелінська Лариса Іванівна

Я вихователь. Закінчила педучилище в 1989 р. Маю стаж 37 р. Чи маю я право атестуватися на 2 категорію. Як доказати. Що педучилище це молодший спеціаліст

Людмила

Працюю в дошкільній освіті 42 роки маю кваліфікацію спеціаліст та звання вихователь методист понад 15 років .Цьогорічна атестація зняла звання методиста .пояснють що при такій кваліфікації не підтверджують звання .це прав омірно чи ні ??

Валентина

Добрий день. При переході викладача з коледжу в школу чи зміниться кваліфікаційна категорія?

Додати коментар

Новини:

Поділитися: