Метод “Артбук": візуалізація проєктної роботи

Метод “Артбук": візуалізація проєктної роботи
Дата: 19.03.2024

Автор: Элла Данилина

Сьогодні я хочу розповісти вам про захоплюючий світ "артбук" та як цей метод допомагає візуалізувати проєктну роботу здобувачів освіти на уроках трудового навчання/технологій. 👇

❓Що таке "Артбук"? 

✔ один із адаптованих інструментів для розвитку критичного мислення, який допоможе додати нових родзинок до уроків та увімкнути креативність учнів.

❓Чому "Артбук" для проєктної роботи?

✔ підходить для виконання завдання одного уроку або для проєктної роботи, над якою діти працюють протягом усієї теми.

✔ дозволяє показати результати проєктування, ефективно візуалізувати весь його процес від організаційно-підготовчого етапу до заключного. 

✔ відкриває можливості для взаємодії та обговорення результатів роботи учнів на кожному етапі проєктування та під час презентації результатів проєктної діяльності

✔ кожна сторінка розповідає свою історію проєктування - від емоційних вражень до технічних аспектів і є живим журналом навчання та вдосконалення.

❓В чому універсальність методу “Артбук”

✔ можливість використовувати метод під час будь-якої форми організації навчання: очної, змішаної, дистанційної.

✔ здобувачі освіти практикують самостійне дослідження запропонованої теми, вчаться знаходити цікавинки для себе і перетворюють результати своїх пошуків на своєрідний мистецький об`єкт за власним вибором: журнал, карту, інструкції, щоденник дослідника чи комікс тощо. Як підсумок, у кожного учня своє дослідження, свій проєкт та свій артбук.

❓Які цифрові платформи допомагають створити електронні артбуки

Існує кілька цифрових платформ, які можна запропонувати учням для створення електронних артбуків.

• Ourboox https://www.ourboox.com/ - проста безкоштовна платформа для створення електронних книг з ілюстраціями.

• StoryJumper https://www.storyjumper.com/ - сервіс для створення цифрової історії на основі текстів, зображень та фотографій.

• Crello https://create.vista.com/ онлайн-редактор відео і графічних дизайнів. Його мета – допомогти не-дизайнерам оформляти історії та ідеї у візуальному форматі легко, швидко і без зайвих витрат.

• Canva https://www.canva.com/uk_ua/stvoryty/ - платформа графічного дизайну, що дозволяє створювати графіку, презентації, афіші та інший візуальний контент. Доступна як вебверсія, так і мобільна. Сервіс пропонує великий банк зображень, шрифтів, шаблонів та ілюстрацій.

• FlipHTML5 https://fliphtml5.com/ - найкраще програмне забезпечення для створення електронних книг, яке дозволяє створювати інтерактивні електронні книги з перегортанням сторінок із PDF, документів Microsoft Office і зображень.

Галерея артбуків з використанням названих програм:

Книга "Стиль бохо в одязі та інтер'єрі" https://www.ourboox.com/.../%d0%b1%d0%be%d1%85%d0%be-%d1.../ була створена на платформі Ourboox https://www.ourboox.com/ Це проста безкоштовна платформа для створення електронних книг з ілюстраціями.

Проєктна робота "Я готую бутерброд" https://www.storyjumper.com/book/read/130036052 була створена на платформі StoryJumper https://www.storyjumper.com/ - нескладний для роботи з учнями сервіс для створення цифрової історії на основі текстів, зображень та фотографій.

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: