Підвищення тарифного розряду водієві шкільного автобуса

Підвищення тарифного розряду водієві шкільного автобуса
Дата: 12.03.2024

Водію автотранспортних засобів (шкільного автобуса) закладу загальної середньої освіти (далі - ЗЗСО) раніше було встановлено 3-й тарифний розряд. Нещодавно ЗЗСО прийняв на баланс шкільний автобус (б/в) довжиною більше 9.5 м. Чи є це підставою для підвищення тарифного розряду водія до 5 тарифного розряду? Якщо так, то чи достатньо директору ЗЗСО видати наказ про підвищення тарифного розряду водія з 3 до 5 та на які документи потрібно робити посилання в такому наказі?

Питання оплати праці працівників навчальних закладів, у тому числі водіїв, урегульовані наказом МОН «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005р. №557

Так, схему тарифних розрядів професій працівників автомобільного транспорту наведено в таблиці 3 додатка 14 до цього наказу згідно з нею водіям автобусів встановлюються такі тарифні розряди, серед яких:

• Клас автомобіля - Великий

• Габаритна довжина автобуса (метрів) - Понад 9,5

• Тарифні розряди - 5

Отже, згідно вимог даного Наказу, водію може бути встановлено 5 тарифний розряд.

З огляду на те, що порядок підвищення тарифного розряду законом не передбачений, вважаємо, що повинно мати місце встановлення водієві 5 тарифного розряду у зв’язку з закріпленням за ним нового, більш габаритного, транспортного засобу. З метою врегулювання цього питання повинен бути виданий розпорядчий документ, в преамбулі якого буде вказано на отримання транспортного засобу та посилання на Наказ МОН 557 від 26.09.2005р. Рекомендуємо також запитати та отримати згоду водія на переведення для виконання обов’язків на новому транспортному засобі, щоб уникнути питань щодо зміни істотних умов праці.

Джерело:

Вподобайкі:

0
0
0
0

Коментарі

Поки що немає коментарів. Будьте першим, хто поділився своєю думкою!

Додати коментар

Новини:

Поділитися: